ويلا به محيطي گفته ميشود كه عموما دور آن را محوطهي آزادي تشكيل داده و به دور از آلودگيهاي صوتي، آب و هوايي و محلهاي پر رفت آمد خياباني استطراحي ويلاي مدرن از جمله سبكهاي پرطرفدار در حوزهي ويلاسازي به حساب ميآيد و در آن ميتوان از بروزترين تكنولوژيها و فناوريهاي موجود در صنعت معماري استفاده كرد.
طراحي ويلاي مدرن از جمله طراحيهاي ساده به حساب ميآيد، البته اين به اين معنا نيست كه طراحي و ساخت آن ميتواند توسط هر كسي اجرايي شود، بلكه به اين معناست كه در اين طراحي از تزئينات و المانهاي كمي استفاده شده و فرم اصلي (كانسپت) نما اغلب از مكعبهاي پر خالي است كه داراي گوشهها و شكستگي هاي تيزي هستنداز ديگر شاخصههاي شناخت ويلاي مدرن ميتوان به استفاده از پنجرهها و بازشوهاي بزرگ اشاره كرد، اين مزيت در ويلاي مدرن علاوه بر زيبايي بيشتر ساختمان ويلايي، سبب افزايش شعاع ديد و نور خورشيد شده و در عين حال ارتباط مستقيمي با محوطهي پيرامون ويلا برقرار ميكند.
در ويلاي مدرن امكان استفاده از انواع متريالهاي ساختماني وجود دارد، بنابراين انتخابهاي زيادي را براي كارفرمايان و طراحان در انتخاب متريال و استفاده از طرحهاي خلاقانه به وجود ميآورد، از جمله اين متريالها ميتوان به موارد زير اشاره كرد.
آجر
سنگ
سمنت برد
ميكروسمنت
چوب
سراميك
شيشه
بتن
كامپوزيت
اين متريالها ميتوانند به صورت تك متريالي و يا تركيبي بر روي نما استفاده شوند،استفاده از تركيب چند متريال در طراحي علاوه بر زيبايي ميتواند هزينه اجرايي را نيز كاهش دهد
رنگ غالب در طراحي ويلاهاي مدرن عموما به صورت خنثي و روشن است,
در اينجا به اختصار در مورد مصالح به روز در طراحي ويلا ميپردازيم..
نماي ويلا چيست؟
در ساختمان سازي به قسمت بيروني يك ساختمان كه بيشتر در معرض ديد قرادارد نما گفته ميشود
طراحي نماي بيروني ساختمان هاي ويلايي به اندازه طراحي داخلي داراي اهميت است
با توجه به اينكه نماي ساختمان در مقابل عوامل جوي قرار مي گيرد در انتخاب مصالح براي نما سازي
بايد دقت شود تا نماي ساخته شده درمقابل عوامل جوي مقاوم بوده و زيبايي لازم را داشته باشد.
نماي ويلا با استفاده از چوب ترمو
چوب يكي از مصالح بسيار قديمي در طراحي نما بوده است. امروزه با پيشرفت تكنولوژي مدل ها و
نمونه هاي جديدي از چوب نما وارد بازار شده است.
چوب ترمووود يكي از اين نمونه هاست كه داراي مزاياي زيادي از جمله ( مقاومت در برابر رطوبت
وزن كم ، تنوع در رنگ ، نصب آسان و سريع ) است.
مزيت هاي نما چوب
طول عمر بالا
در دسترس بودن به صورت گسترده
قابل تعويض بودن نما
تنوع رنگ
سبك بودن نما
نماي ويلا با استفاده از ورق كامپوزيت
اين سبك از نما در طراحي ويلا به صورت چشم گير استفاده ميشود:
كامپوزيت يكي از مصالح تركيبي، متشكل ازدو لايه پوششي آلومينيوم با يك هسته پلي اتيلن مي
باشد , پنل هاي آلومينيوم كامپوزيت مي توانند بدون آنكه سختي و استحكام خود را از دست دهند,
بنا به صلاح ديد معماران در طراحي نما، به اشكال گوناگون تبديل شوند.
مزيت هاي ورق كامپوزيت
داراي زيبايي و تنوع رنگ
۸۰ % كاهش وزن نسبت به نماي سنگ طبيعي
مقاوم در برابر ضربه ۶۰ برابر نماي سنگ گرانيتي
امكان انتخاب انواع طرح سنگ ها به منظور استفاده در نماهاي مختلف
كاهش هزينه نصب
سرعت در اجراي طرح
مستحكم در برابر فرسايش
تنوع رنگ، طرح و اندازه
عايق صوتي و حرارتي
مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش
عايق بودن حرارتي و صوتي بدليل استفاده از ورق هاي كامپوزيت
انعطاف پذيري در اجرا
مقاوم در مقابل حرارت
ميكروسمنت چيست؟
ميكروسمنت يك پوشش تزئيني، پليمري و كامپوزيت آلي-معدني بر پايه سيمان، رزينهاي آب پايه، افزودنيها و رنگدانه هاي معدني است كه پوششي بي نظير و با دوام را ايجاد ميكنند. ميكروسمنت در سال ۲۰۱۵ بعنوان يكي از منحصربفردترين پوششها از نگاه معماران و طراحان داخلي انتخاب شد. اين پوشش يك انتخاب ايده آل براي سطوح داخلي و خارجي، سطوح افقي و عمودي و يك گزينه عالي براي كساني است كه در پي ايجاد زيبايي با طرح بتن و منحصربفرد با قيمت مناسب براي كف و ديوار هستند. يكي از بهترين ويژگيهاي آن سطح بدون درز و يكپارچه و در نتيجه نگهداري، نظافت و تعمير بسيار آسان است. بعبارتي اين پوشش بدون توجه به اينكه سطح چه متراژي دارد، بصورت پيوسته و بدون درز و شكاف اجرا ميشود. اجراي دستي و بافتهاي مختلف اين پوشش باعث ميشود كه هر پروژه منحصربفرد و خاص باشد چرا كه هيچ دو سطحي يكسان و شبيه بهم نخواهند بود.
مزاياي پوششهاي ميكروسمنت
اين پوشش تزئيني ويژگيهاي زيادي دارد براي مثال:
سطح يكپارچه و بدون درز و صاف
قابل اجرا در كف، ديوار و سقف براي سطوح داخلي و خارجي
طيف گستردهاي از رنگ و بافت
چسبندگي و پيوستگي بسيار خوب
امكان اجرا روي تمام سطوح مانند: سيمان، كاشي، انواع سنگ، گچ و....
مقاوم در برابر شوكهاي حرارتي، خراش و مواد شيميايي متعارف
امكان ايجاد سطح بدون لغزش با توجه كاربري نهايي
ضخامت حداكثر ۲-۳ ميليمتر كه در نتيجه باري بر روي سازه و ساختمان ايجاد نميكند
به آساني قابل اجرا و استفاده بوده و نيازمند ابزارآلات پيچيده نيست
از مواد سازگار با محيط زيست ساخته شدهاست
نگهداري و شستشوي بسيار آسان (با آب و صابون)
سطحي بدون درز به جهت عدم تجمع باكتري و ميكروبها
نما ويلا شيشه اي :
حال كه با خصوصيات ويلا و مصالح آن آشنا شديم , به موارد قابل بررسي در طراحي ويلاهاي مدرن
دوبلكس ميپردازيم :
به نظر شما اگر بخواهيم تعريف درستي از يك ويلاي دوبلكس ارائه دهيم، آن تعريف چه خصوصياتي از اين ويلا را بيان خواهد كرد؟
تعاريف متفاوتاند، اما ويژگي ثابتي كه در تعاريف ويلاي دوبلكس وجود دارد اين است كه ويلاي دوبلكس به ويلايي گفته ميشود كه دو طبقه است. اما دو طبقهاي كه با ارتفاع استاندارد در يك واحد طراحي شده و به وسيله پلههايي به هم وصل گرديده باشند..
در واقع اينطور تصور كنيد كه ويلاي دوبلكس ويلايي است كه طراح آن، درون آن را به صورت دو واحد مجزا كه به وسيله پله به هم متصل ميشوند طراحي ميكند. اين پلهها حكم پل ارتباطي ميان طبقه بالا و طبقه پايين يك ويلاي دوبلكس را دارند كه به راحتي ميتوانيد مابين آنها رفت و آمد كنيد.......
ويژگيهاي ويلاي دوبلكس
نكته بسيار مهمي كه در رابطه با ويلاي دوبلكس وجود دارد توجه به ارتفاع ساختمان است. يعني درست است كه خانه يا ويلاي شما يك واحد محسوب ميشود، اما براي داشتن اين تيپ محبوب از ويلاها و اجراي نقشه ويلاي دوبلكس نياز به فضاي بيشتر و طبيعتاً ارتفاع بيشتري در واحدتان داريد البته حدس و پيشبيني اين مسئله كه براي داشتن يك ويلاي دوبلكس نياز به بنايي با ارتفاع و فضاي بيشتر داريد هم كار چندان سختي نخواهد بود. براي درك اين امر كافيست نگاه مختصري به ظاهر چند نمونه خانه يا ويلاي دوبلكس در اطرافتان بياندازيد.
نكته بسيار مثبت درباره داشتن يك ويلاي دوبلكس اين است كه نحوه معماري و نقشه اين ويلا اين امكان را به شما ميدهد كه فضاي بيشتري را در اختيار داشته باشيد. بنابراين اگر اشياي زندگي شما يا تعدادتان جوري است كه يك خانواده پر جمعيت محسوب ميشويد يك ويلاي دوبلكس براي شما خيلي بيشتر از يك ايدهآل است.
نحوه طراحي پلان يك ويلاي دوبلكس چگونه است ؟
در درجه ي اول ميبايستي طراح يك ليست كامل از فضاهاي مورد نياز كارفرماي پروژه تهيه نمايد ,اين ليست شامل كليه ي فضاهايي كه ميبايستي در طراحي پلان منظور شود,
اين ليست ميتواند شامل فضاهاي زير باشد:
فضاي اصلي ساختمان شامل : پيش ورودي . ورودي . سرويس ميهمان . آشپزخانه . سالن . نشيمن
اتاق مستر با امكانت كامل . لاندري . فضاي دسترسي به استخر سرپوشيده يا سر باز . اتاق بازي. اتاق
خواب ها و سرويس ها.
پس از تهيه ي اين ليست با توجه به الويت هاي فضايي در اين مرحله ميتوانيم فضاها را تقسيم بندي نماييم كه كدام فضا در كدام طبقه قرار بگيرد
در ويلاهاي دوبلكس بهتر است آشپزخانه اصلي , سالن و يك الي دو اتاق مستر در طبقه ي همكف جانمايي شود و اتاق خوابها با حمام و آشپزخانه اي بعنوان بار و ميني بار جهت سرويس دهي به اتاق خوابها در طبقه ي بالا جانمايي شود.
قرارگيري استخر با توجه به كاربرد آن در فصول مختلف ميتواند بصورت سرباز يا سربسته بنابه خواسته ي كارفرما در نظر گرفته شود كه شامل فضاي رختكن,سرويس , ميزبار,فضاي قرارگيري ميزبيليارد ,سوناي خشك و مرطوب و جكوزي و استخر كودك باشد.
فضاهاي مورد نياز در محوطه ي ويلا نيز به اين شكل ميباشد :
آلاچيق . آتشكده براي استفاده در فصول سرد و جمع شدن افراد به دور آتش .فضاي بازي (زمين واليبال , محوطه ي بازي كودكان و ... ). پاركينگ ها . فضاي نگهباني . موتورخانه . تعبيه ي سكوهايي جهت نشستن افراد , استخر روباز يا بركه ي آب مصنوعي . محل پخت و سرو غذا بصورت روباز . فضايي در كنار استخر جهت آفتاب گرفتن و دوش .
با توجه به مطالب فوق دانستيم كه اصول طراحي پلان و نقشه ي فضاهاي ويلاي دوبلكس چگونه است و همچنين با خصوصيات مصالح قابل استفاده در نماي ويلا آشنا شديم.
طراحي ويلا به سبك مدرن و بصورت دوبلكس , ايده آل ترين حالت جهت طراحي ويلا است كه البته ممكن است افراد مختلف سبك هاي ديگري از جمله طراحي بر اساس سبك كلاسيك , يا نئوكلاسيك ,روستيك و ... را مد نظر خود داشته باشند كه در مقاله هاي بعدي سبك هاي ديگر ويلا را بررسي مينماييم.